Rendezvényünk 3 települést érint. Indulásunk, vagyis a start helyszíne, a Tokajban található Fesztiválkatlan.

 

 

Tokajt a 37-es számú, Tarcalon vagy Bodrogkeresztúron át vezető úton, illetve Nyíregyháza felől a 38-as számú úton érhetjük el. A Kopasz hegy délkeleti lábánál, a Tisza és a Bodrog összefolyásánál fekvő Tokaj a történelmi borvidék fővárosa. 2002-ben a Tokaj-hegyaljai borvidékkel a Világörökség része lett. Nemcsak természeti környezete lenyűgöző, de építészetében is tükrözi az évszázados virágzó gazdagságot, az igényességet és az emberléptékű fejlődést. Így nagyon megtisztelő számunkra, hogy a kerékpáros tömegsport rendezvényünket befogadó és startoltató állomás Magyarország egyik legpatinásabb kisvárosa, ahonnan kiindulva a Zemplén hegység Alföldhöz legközelebb eső hegyét, a tokaji Kopasz hegyet kerekezzük körbe. Érintve Bodrogkeresztúrt!

 

 

Bodrogkeresztúr a Bodrog folyó jobb partján, a Zempléni hegységnek az Alföldre peremlépcsőkkel leereszkedő déli részén fekszik. A községtől mintegy 7 kilométerre, délkeleti irányban emelkedik a közismert tokaji Kopasz hegy, északkeletre pedig a Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet terül el a Bodrog és a Tisza közötti mocsaras síkságon.

 

 

Érintjük Tarcalt is, amely ma a borturizmus közkedvelt úti célja. Egyik legújabb, a tekintetet messziről vonzó látványossága a 2015-ben átadott, monumentális Krisztus szobor. Tarcalt elhagyva érkezünk vissza Tokajba és gurulunk be a célként is funkcionáló helyszínünkre, a Fesztiválkatlanba, így lekerekezve a több mint 20 km-t.