2018. május 12-től, minden évben megszervezésre kerül a Bringa Piknik kerékpáros tömegsport rendezvény, melynek helyszíne és útvonala a 2017-ben átadott Nyíregyháza – Tokaj kerékpárút.

Azóta a kerékpározás, mint tömegsport folyamatosan fejlődött, melynek eredményeképpen a legjobban megfogható széles tömegeket vonzó sportolási lehetőségé nőtte ki magát. 2024-ben már a 7. Bringa Piknik lesz, így ehhez a rendezvényhez kapcsolódva még komolyabb a bringás élmény azon vállalkozó kedvű kerékpárosoknak, akik nekivágnak a tokaji Kopasz hegy megkerülésének.

Ezzel – csak úgy, mint 2018-ban a Bringa Piknikkel – egy új bringás hagyomány születne most 2024-ben, ezáltal is felavatva a régió legfiatalabb kerékpárútját.

The Mountain Circle – a HEGYKERÜLŐ mindenkinek szól, kórtól és nemtől függetlenül, ahol az induló lehet profi versenyző, lelkes amatőr, vagy éppen csak hobbi kerékpáros, ahol nem számít a kerékpár márkája, csak a részvétel fontos. A HEGYKERÜLŐ család-barát rendezvény, hisz az az igazi élmény, amikor a nagyszülők, szülők és gyerekek együtt tekernek, de mégis közösségben, egymásra vigyázva. A táv kb 20 km, mindenki számára könnyen teljesíthető. Ráadásul két megálló – pihenő pont – beiktatásával teszik a szervezők könnyedebbé ezt a nem túl nagy „fizikai megpróbáltatást”.

A rendezvény célja, hogy a nagy népszerűségnek örvendő kerékpárutakon történő körbekerekezések, mint például a Balaton, Tisza tó, Fertő tó körbe kerékpározásához hasonlóan a Nyíregyháza – Tokaj – Hegykerülő is ilyen népszerű kerékpáros turisztikai vonzerővé nője ki magát.